Dit leek me een leuk en smakelijk recept om te maken: Kalkoen met champignons-roomsaus. Het is een romige saus waarbij de smaak van de champignons goed naar voren komt samen met de stukjes kalkoen. Lekker met groenten en aardappelen of rijst.
4 personen
Ingrediënten:
500 gram kalkoenfilet, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
300 gram champignons, gehalveerd
1 bosje bieslook, fijngeknipt
1 eetlepel glutenvrije bloem
100 ml kippenbouillon
200 gram kokosmelk en 1 eetlepel aardappelmeel
4 eetlepels boter
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: braadpan
Bereiding:
Bestrooi de kalkoenblokjes met wat zout en peper.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
De bieslook wassen en in kleine stukjes knippen.
De 2 uien pellen en snipperen.
Doe de 4 eetlepels boter in een hete braadpan en voeg de kalkoenblokjes toe.
Rondom aanbraden en schep dit weer uit de braadpan. Zet dit apart.
Voeg de uien toe en fruit ze.
Voeg dan de champignons toe en bak dit samen met de ui mee.
Voeg 1 eetlepel glutenvrije bloem bij dit mengsel en alles nog even kort laten bakken.
Doe dan de kalkoenblokjes er weer bij en roer alles even goed door.
Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk (incl de eetlepel aardappelmeel) toe en breng alles aan de kook.
Doe de helft van de bieslook in de pan en roer alles even goed door.
Even proeven en eventueel afmaken met wat zout en peper.
Afmaken met de rest van de bieslook.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Renske, ik heb jouw saus gemaakt (zonder de kip/kalkoenfilet). Die is lekker zeg. Mijn man heeft de schaal uitzitten schrappen. De saus is toppie en zo makkelijk.