Kalkoen ketjap

Iedereen kent dit wel als babi ketjap. Ik eet geen varkensvlees, dus heb ik aangepast en gemaakt met kalkoenfilet. Uiteraard heet het dan ook anders. Ik noem het gewoon: kalkoen ketjap. In het Indonesisch zou het dan kalkun ketjap heten. Het is echt een simpel en makkelijk recept om te maken. Het is dan ook heel erg snel gemaakt. Het smaakt verrukkelijk. Heerlijk met rijst of noedels en wat groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kalkoenfilet, in grote blokjes gesneden
6 sjalotjes, fijngesnipperd
olie
100 ml water
2 cm verse gember, geraspt
50 ml ketjap
peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, wok of braadpan

Bereiding:
Snij het vlees in dobbelsteentjes en braad het in de olie.
Voeg hieraan de fijngesneden sjalotjes, gember en de ketjap toe.
Laat dit geheel even sudderen en doe er vervolgens wat water bij.
Even laten pruttelen tot het vlees gaar is.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kalkoen ketjap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.