Kabeljauwfilet met cherrytomaatjes, ui, chilipeper en paprika is een ovengerecht. Dit recept is ideaal om bijvoorbeeld van te voren te maken en in de koelkast te bewaren en op een later tijdstip in de oven te zetten voor een gezonde maaltijd.
Ik heb dit recept inmiddels al twee keer gemaakt. Beiden keren smaakte het me lekker.
Variatietip: Je zou er ook nog olijvenplakjes een kappertjes erbij kunnen doen.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij.
voor 2 personen
Ingrediënten:
275 gram kabeljauwfilet (diepvries)
1 grote ui, fijngesnipperd
250 gram zoete cherrytomaten, gehalveerd
½ paprika in stukjes van 2 cm gesneden
1 jalapeño of chilipeper. ontzaad en in reepjes gesneden
1 theelepel gedroogde tijm
½ eetlepel gedroogde bieslook
½ theelepel witte peper
1 theelepel (piment d’Alep) peper of gebroken gedroogde chilipeper
zout naar smaak
2 eetlepels witte wijnazijn
½ kopje rode of witte wijn
100-150 ml heet water + ¼ bouillonblokje of 1 theelepeltje bouillonpasta (opgelost in het water)
2 eetlepels olie (en meer, zie het recept)
klontje boter
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, 2 schaaltjes
Oven voorverwarmen: 210 graden (elektrische oven) of 190 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Snipper het ui en leg het gesnipperde ui op de bodem van de ovenschaal.
Snijd de paprika in stukjes en voeg dat bij de ui in de ovenschaal.
Halveer de zoete cherrytomaten en leg de helft van de tomaten op de ui en paprikastukjes.
Strooi de chilipeperreepjes over de ui, cherrytomaten en paprikastukjes.
Pak een schaaltje en giet de witte wijnazijn en de rode of witte wijn in een schaaltje en voeg hierbij 2 eetlepels olie.
Meng dit met een vork of lepel en zet het even apart.
Meng in een ander schaaltje alle droge kruiden en zet het even apart.
Pak de vis en leg deze op het ui-paprika-chilipeper-tomatenmengsel.
Giet het vloeibare wijnazijn/wijn/olie over de vis heen.
Strooi de kruiden op de visstukken.
Sprenkel nog wat olie over het kruidenmengsel en leg hier en dat kleine stukjes boter op de vis.
Verdeel de resterende gehalveerde tomaten in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven voor 50 minuten.
Na deze 50 minuten is de vis gaar en kan je deze serveren met rijst of pasta of met aardappelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl