Kabeljauw met peultjes en taugé

Een recept wat erg snel gemaakt is. Je kunt natuurlijk de kabeljauw vervangen door elk ander soort witvis, zolang het maar filet is. Natuurlijk kan je dit ook met witte rijst eten. Het smaakt heerlijk.

voor 2 personen

Ingrediënten:
250 gram kabeljauwfilets, in grote blokjes gesneden
2 bosuitjes, in ringen gesneden
125 gram peultjes
125 gram taugé
150-200 gram rijstemie
2 eetlepels bloem*
2 eetlepels oestersaus
olie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: wok of hapjespan, bord of schaal

Bereiding:
Kook de rijstemie volgens de verpakking.
Vermeng op een bord de bloem met het zout en de peper.
Snijd de kabeljauw in grote blokjes en leg ze op de bloem en vermeng ze goed met de bloem.
Verhit in een wok of hapjespan de olie.
Klop de blokjes kabeljauw even af en doe ze in een wok of hapjespan.
Roerbak de blokjes in 2-3- minuten gaar.
Schep de blokjes uit de wok op een schoon bord.
Doe nog wat olie in de wok en roerbak de bosuitjes, peultjes en de taugé.
Doe de oestersaus er bij en meng alles goed door elkaar.
Voeg dan als laatste de rijstemie en de blokjes vis toe en roer alles goed door elkaar en laat het voor 1-2- minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel het dan over 2 borden.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrije bloem

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kabeljauw met peultjes en taugé

Laat een reactie achter op Anonymous Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.