Kabeljauw met kruiden

Dit recept heb ik zelf bedacht. Ik had kabeljauw in de koelkast liggen en wist even niet wat ik er mee zou doen. Omdat het toch op moest, heb ik deze kruidenmengsel gebruikt en tot mijn verrassing smaakt dat erg goed. Het is door de pikante paprikapoeder en de peper iets pittig. Het is erg lekker met gekookte groenten en aardappelen of aardappelpuree, rijst of pasta. Het is een makkelijk en simpel recept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram kabeljauwfilet of haasje
pikante rode paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels gedroogde bieslookstukjes
2-3 eetlepels tomatenketchup
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, keukenpapier

Bereiding:
Spoel de kabeljauw af onder de kraan en dep het droog met een stuk keukenpapier.
Strooi op 1 kant flink wat zwarte peper en paprikapoeder overheen.
Doe de olie in de koekenpan en leg de gekruide kant in de olie en bak dit.
Strooi op de andere kant van de kabeljauw de gedroogde bieslookstukjes, zodat de filet helemaal bedekt is.
Draai als de vis voor de helft gaar is de filet om en bak deze kant voor paar minuten.
Als het goed is valt de filet nu vanzelf uit elkaar.
Zo niet, haal dan met 2 vorken de filet uit elkaar en roerbak alles even.
Zodra alle kruiden goed opgenomen zijn door de vis, doe je er 2-3 eetlepels tomatenketchup bij.
Meng alles goed door elkaar en laat het voor nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer dit met aardappelen/rijst of pasta en gekookte groenten.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.