Kabeljauw met chilipeper en gele mosterdzaad

Wat is het toch heerlijk weer geweest vandaag. Ik heb vandaag op de fiets de boodschappen gedaan. Thuisgekomen en toen maar direct de hond uitgelaten. Het was een kort rondje, want meneer had geen zin met deze ‘hitte’. We waren dus snel weer thuis. Toen een boterham met kaas en tomaat gegeten. Lekker met een kop thee erbij. Ondertussen in een kookboek gebladerd en ik heb een overheerlijk recept uitgekozen voor vandaag. Het recept van vandaag is geworden: kabeljauw met chilipeper en gele mosterdzaad. Het recept heb ik hier en daar wat aangepast. De kabeljauw komt weer uit de vriezer. Scheelt weer wat ruimte. Het recept van vandaag is een recept met een matige pittige smaak. Samen met de kaas, aardappelen, ui, chilipeper, vis en mosterdzaad krijg je een overheerlijke maaltijd op tafel. Lekker met gekookte groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
200 gram kabeljauwfilet, in blokjes gesneden
2 grote aardappelen, in kleine blokjes gesneden
1 ui, in dunne ringen gesneden
125 ml groentebouillon
1 rode chilipeper, in dunne reepjes gesneden
2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 theelepel gele mosterdzaad
50 gram pittige cheddar kaas, geraspt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: hapjespan en een ovenschaal

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan met een stevige bodem.
Bak de gele mosterdzaad 2 minuten tot ze beginnen te springen (doe uit voorzorg de deksel op de pan) en voeg dan de blokjes aardappelen en ui toe.
Bak alles 15 minuten tot de aardappel bruin en bijna gaar is, af en toe roeren.
Voeg de gehakte knoflookteentjes en de dunne reepjes chilipeper toe en bak alles nog eens 2 minuten.
Roer de blokjes kabeljauwfilet erdoor en bak de vis 3 minuten totdat hij wit is.
Voeg de groentebouillon, zout en peper toe.
Dek de hapjespan af en kook het geheel 5 minuten op een laag vuurtje tot de vis net gaar en de aardappelen gaar zijn.
Doe het mengsel over in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas en wat versgemalen peper erover.
Zet de schotel voor 3 minuten onder een hete gril totdat de kaas goudbruin is en borrelt.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.