Dit is een lekkere kaasuientaart. Eigenlijk maar weinig te vertellen over deze taart.
Hij is vegetarisch en lactose- en notenvrij.
voor 4-6 personen
Ingrediënten deeg:
200 gram glutenvrije bloem
¾ theelepel zout
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
90 gram boter
5-6 eetlepels water
Ingrediënten vulling:
25 gram boter
2 grote uien, in dunne ringen
3 eieren
300 ml kokosmelk
½ theelepel versgemalen nootmuskaat
90 gram extra belegen kaas, geraspt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: rasp, quichevorm, plasticfolie, kom of schaal, aluminiumfolie
Oven voorverwarmen: 200 graden en later 180 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bloem en het zout in een kom.
Kneed met uw vingertoppen de boter door het bloem, zodat er en kruimelige deeg ontstaat.
Kneed dan de geraspte Parmezaanse kaas er doorheen.
Giet er 5-6 eetlepels water bij voor een stevig en gladde deeg.
Vet een quichevorm in met wat boter en druk het deeg in de vorm.
Leg er wat plasticfolie overheen en zet de quichevorm voor 20 minuten in de koelkast.
Haal het na de 20 minuten uit de koelkast en prik met een vork paar keer in de bodem.
Bekleed de deegbodem met aluminiumfolie en leg er droge bonen of blinde bonen en bak het deeg
voor 15 minuten ‘blind’ in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Verhit in een koekenpan de boter en bak de uien 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
Klop de eieren en de kokosmelk in een kom en voeg de nootmuskaat, peper en zout toe.
Schep het uienmengsel in de bodem en strooi er geraspte kaas over.
Giet het eimengsel langzaam over de vulling.
Zet de quiche in de oven en bak hem 40-45 minuten tot de vulling gestold is.
Haal hem uit de oven en laat hem even rusten.
Haal hem uit de vorm en snijd hem in punten.
Serveer het met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl