Kaasstengels uit de oven

Kaasstengels uit de oven is een recept wat al een tijdje op mijn receptensite staat.
De eerste keer dat ik het maakte mislukte het helemaal. Omdat de smaak goed was, had ik besloten om het nog eens een keertje te maken maar dan met behulp van folie.
Ik heb de folie in gleuven gevouwen en daar het deeg voor de stengels ingelegd. Mocht het nu weer uitlopen, dan kon dat alleen in de juiste vorm. Dat is dus gelukt.
De smaak is goed, eigenlijk veel te lekker. Smaakt net zoals de kaaskoekjes naar meer.

voor 11 stuks

Ingrediënten:
100 gram boter
80 gram bloem
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
50 gram glutenvrij paneermeel van 1 dag oud oud brood
desgewenst: zout

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, aluminiumfolie
Oven voorverwarmen: 200 graden (heteluchtoven)

Bereidingstijd:
Smelt de boter in een pan op een laag vuur maar laat hem niet bruin worden.
Haal de pan van het vuur.
Roer eerst de bloem en dan de kaas door de boter en voeg zo nodig zout toe.
Verdeel het paneermeel over een diep bord.
Vorm van bolletjes kaasmengsel steeds lange dikke stengel, ongeveer zo groot als uw pink.
Rol de stengels door het broodkruim of strooi het broodkruim over de stengels.
Vouw vooraf het aluminiumfolie in gleuven voor de kaasstengels.
Leg de kaasstengels ze op een bakplaat in de aluminiumfolie.
Zet ze 13 minuten in de oven en laat ze goudbruin worden.
Als ze dan nog niet goudbruin zijn, leg ze dan nog even 4 minuten onder de gril.
Wel oppassen dat ze dan niet verbranden.
Leg ze voorzichtig op een rooster (ze breken erg snel) en laat ze helemaal afkoelen voordat je ze opdient.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kaasstengels uit de oven

  1. Ik heb ze vanmiddag direct gemaakt voor mijn dochter Puck met gewoon gv
    broodmeel en het was een geweldig succes!
    Zelfs iemand die geen kaas lust vond ze lekker!

Laat een antwoord achter aan Rob Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.