Kaassoesjes met sambal

Ik bedacht me ineens dat je met het soesjesrecept ook hele andere combinaties kan maken. Aangezien wij wel van pittig houden en ik ook voor mijn man vegetarische soesjes wilde maken. Bijvoorbeeld als snack voor oudejaarsavond. Dus kwam ik uit op kaassoesjes met sambal. Vreselijk dus, want ze zijn veel te lekker. Het is dat je met dit recept ongeveer 12-14 soesjes kan maken, want anders blijf je er van eten. Zo lekker zijn ze. Gevaarlijk lekker, zoals mijn man het zegt.

voor ongeveer 14 stuks

Ingrediënten:
55 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
2 eieren
snufje zout
100 ml water
50 gram boter
50 gram geraspte belegen kaas
1 theelepeltje sambal

Voorbereidingstijd: 6 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: pan, keukenmachine, spuitzak met kartelmond, bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Zeef het meel.
Breng het water met de stukjes boter en het zout snel aan de kook.
Voeg het meel in één keer toe en roer totdat er een gelijkmatige deegbal ontstaat.
Zodra de deegbal de wand van de pan loslaat haal je de pan van het vuur.
Laat de massa in een bak met koud water enkele minuten afkoelen.
Roer dan de eieren één voor één door het deeg heen.
Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige ei door het deeg goed is opgenomen.
Roer zo lang tot het deeg er van glanst en in stukken van de lepel valt.
Voeg dan de kaas en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
Vorm met 2 lepels ongeveer 14 kleine hoopjes op de bakplaat.
Bak de soezen in ongeveer 40-45 minuten goudbruin in het midden van de oven en laat ze als ze klaar zijn nog even 5 minuten bijkomen in de oven met de deur open.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

9 thoughts on “Kaassoesjes met sambal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.