Deze kaassaus heb ik gemaakt met kokosmelk. Het is lactosevrij en snel gemaakt. Deze saus wordt gebruikt bij de vegetarische linzenlasagne en de spinazie-champignon-lasagne.
voor 600 ml
Ingrediënten:
25 gram boter
25 gram glutenvrije bloem
1 theelepel aardappelmeel
6 dl warme (kokos)melk
1 theelepel mosterd
100 gram geraspte belegen cheddar
zout naar smaak
versgemalen peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: sauspan, rasp
Bereiding:
Smelt de boter in een middelgrote steelpan en roer de bloem en het theelepeltje aardappelmeel erdoor.
Laat 30 seconden koken en haal de pan van het vuur.
Roer de melk er in delen door en meng steeds goed na elke toevoegingen om klontjes te voorkomen.
Zet de pan op middelhoog vuur en roer tot de saus gaat koken en dik wordt.
Voeg de mosterd en de geraspte kaas toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de saus al roerend zacht koken tot de kaas is gesmolten.
Bron: aangepast recept