Vandaag heb ik hartige muffins gemaakt. Ik had al eerder kaasmuffins met zongedroogde tomaten (klik) op mijn site staan, alleen zijn deze niet lactosevrij. De kaasmuffins die ik vandaag heb gemaakt zijn wel lactosevrij. De kaas is niet overdreven aanwezig. Eigenlijk zou ik de volgende keer eerder oude kaas in doen. Verder proef je de mosterd. Ze zijn lekker, ietsje aan de droge kant.
voor 6 muffins
Ingrediënten:
320 gram zelfrijzend bakmeel*
80 gram geraspte belegen kaas
1 ei
60 gram vloeibare boter
200 ml kokosmelk
2 theelepels mosterd
extra geraspte kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: muffinvormen (silicone of papier of ijzer), 2 beslagkommen
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Bestrijk de muffinvormpjes met olie of boter.
Zeef het meel in een beslagkom en roer de kaas erdoor.
Meng in een andere beslagkom ei, kokosmelk, boter en mosterd.
Giet dit mengsel bij het meel en kaas en roer met een vork tot een egale deeg.
Schep de muffinvormpjes voor twee derde vol met het beslag.
Bestrooi de muffins met wat extra geraspte kaas en bak ze in 25 minuten goudbruin.
Bron: aangepast recept
* het betreft hier glutenvrij meel
De Hollandse harde kazen zijn vanaf de belegen kazen tot oud lactosevrij. Jonge kazen bevatten nog lactose en zijn niet aan te raden als je lactosevrij moet zijn.
Daarom gebruik ik altijd belegen, extra belegen kaas of oude kaas.
Hoe maak je een kaasmuffin nu lactose vrij? In kaas zit volgens mijn gewoon lactose. Kaas is toch een melkproduct.