Kaasmuffins met zongedroogde tomaten

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Dit recept staat al sinds 2008 op mijn site, maar stond nog niet hier in het lijstje. Omdat dit toch ook een heerlijk recept is, wordt hij vandaag in de ‘picture’ gezet. Deze muffins zijn niet lactose, ei- en notenvrij. Ze zijn wel vegetarisch en ze zijn heerlijk van smaak. Ideaal als broodvervanging.

voor 9 stuks of 21 kleintjes

Ingrediënten:
250 gram hüttenkäse
65 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
50 gram bloem*
100 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
8 zongedroogde tomaten, kleingesneden
4 eetlepels fijngehakte basilicum
4 eetlepels water
4 eieren
zout en peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: muffinvormen
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Zet in een muffinplaat met 9 uithollingen papieren cakevormpjes
Meng in een kom de cottage cheese met 50 gram van de Parmezaanse kaas, het sojameel,
de gemalen amandelen, het bakpoeder, de zongedroogde tomaten, het basilicum, het water, de eieren en zout en peper naar smaak.
Schep het deeg in de muffinvormpjes, strooi de resterende Parmezaanse kaas erover en bak ze in
20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden of tot ze gerezen, stevig en goudbruin zijn.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

* het betreft hier glutenvrije bloem

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kaasmuffins met zongedroogde tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.