Kaasmacaroni uit de oven

Dit recept heet in het Engels Mac’n Cheese of Cheese Macaroni. Dit recept smaakt heerlijk en je maag is als je netjes je bord leeg gegeten hebt behoorlijk gevuld. Om dit recept te maken heb je 2 recepten nodig: witte saus (klik) en dit recept. Het is een iets bewerkelijk recept om te maken, maar dat is de moeite waard. Serveer bij dit gerecht een salade of gekookte groenten. Dit recept is warm en koud goed te eten. Mocht je wat overhouden, dan kan je hem dus ook gewoon koud opeten.
Voordat ik vragen krijg over kaas en lactosevrij: de gele Hollandse kazen zijn vanaf belegen en ouder lactosevrij.
voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 portie witte saus (klik)
⅛ theelepeltje gemalen nootmuskaat
⅛ theelepeltje gemalen witte peper
300 gram extra belegen kaas, geraspt
500 gram glutenvrije elleboogpasta (ik had pure & free Consenza glutenvrije volkorenmacaroni pasta gebruikt)
2 eetlepels glutenvrij broodkruim

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, rasp
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Kook de macaroni 2 minuten.
Maak de witte saus of als je hem van te voren gemaakt hebt, warm hem ietsje op.
Voeg er 240 gram geraspte kaas bij de witte saus en roer het goed doorelkaar.
Giet de macaroni af en doe het bij de kaassaus.
Smeer de ovenschaal in met wat olie of boter en schep de kaasmacaroni over in de ovenschaal.
Strooi de resterende geraspte kaas over de kaasmacaroni.
Strooi als laatste de broodkruim over de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Dek als de bovenkant te snel bruin wordt losjes af met aluminiumfolie en laat het verder gaar worden.
Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven en zet hem op een rooster en laat hem 5 minuten afkoelen.
Serveer de kaasmacaroni met een salade of met gekookte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.