Kaasgondel

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Na 4 jaar weer eens een kaasgondel gegeten. Ik kocht hem voor 2005 geregeld bij de reform tegenover mijn werk. Bladerdeeg met scherpe kaas. Ik zie ze nog wel liggen en dan denk ik vaak genoeg van dat het jammer is dat ik dat niet meer kan eten. Geld eigenlijk ook voor een seitanbroodje, maar dat is echt over. Aangezien seitan 100% gluten is. Op een gegevens moment had ik zoiets van, kom laten we eens een kaasgondel maken. De smaakherinnering had ik nog. Dus ik diverse soorten kaas gekocht en raspen en verkruimelen en mengen de boel. De eerste keer was erg lekker, maar het was het nog niet helemaal. De tweede mengsel kaas met andere soorten kaas was het bijna zoals ik me het herinner. Net zo scherp. Het smaakt niet alleen zoals ik met het herinner, maar het ziet er ook precies zo uit, precies zoals het in de winkel ligt. Echt geslaagd

voor 8 stuks

Ingrediënten:
bladerdeeg (1 per kaasgondel)
300 gram diverse soorten kaas w.o. feta, Pecorino Romano, (pittige) Cheddar (geraspt of verkruimeld)
versgemalen peper
paprikapoeder
zout naar smaak
1 theelepeltje mosterd
1 eetlepel bloem*
een ei (om het mengsel bij elkaar te houden)
een half ei (om het bladerdeeg in te smeren voor een ‘gezond’ kleurtje)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 a 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, bakpapier om het bladerdeeg uit te rollen

Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 graden.
Raspt de cheddar, Pecorino Romano kaas.
Verkruimeld de feta in klein stukjes.
Meng alles goed samen en voeg het paprikapoeder en de versgemalen peper door.
Proef even of er ietsje zout bij moet.
Rol het bladerdeeg ietsje uit en leg er 2 volle eetlepels kaasmengsel op.
Pak nu 2 punten van het bladerdeeg (tegenover elkaar gelegen) en vouw dit samen.
Rol eventueel de andere punten een halve centimeter op, zodat je een klein randje krijgt.
Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei.
Doe de kaasgondels in de oven voor 20 minuten en laat ze afkoelen.
De kaasgondels kan je koud en opgewarmd eten.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs.
Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.