Kaas-bieslookscones

Het was weer eens tijd om iets van brood te maken. Eigenlijk heb ik daar maar weinig zin in, omdat het toch vaak tegenvalt. Omdat dit recept me zo lekker leek, heb ik vandaag Kaas-bieslookscones gemaakt. Tot mijn stomme verbazing smaken ze overheerlijk lekker. De scones zijn niet droog. Er zit tenslotte kaas in. Extra beleg hoeft er ook niet op. De bieslook en kaas geven genoeg smaak aan de scones. Ik had zelf geen extra kaas op de scones gedaan. De hoeveelheid kaas in de scones vond ik meer dan genoeg. Ik heb me moeten inhouden, want anders at ik alle scones achter elkaar op. Zo lekker zijn ze.

voor ongeveer 9 stuks

Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel*
60 gram geraspte belegen kaas
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels bieslook, in kleine stukjes geknipt
125 ml kokosmelk
125 ml water en 1 theelepel fiberhusk
30 gram boter
zout naar smaak
25 gram geraspte belegen kaas om op de scones te strooien

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, bakpapier, ronde uitsteekvorm met een diameter van 5 cm.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Vet een bakblik in of leg bakpapier erop.
Zeef de meel en zout boven een mengkom.
Wrijf de boter door het meel.
Meng beiden kazen en het bieslook door het deeg.
Maak in het midden een kuiltje en giet de kokosmelk en 125 ml water erin.
Meng alles luchtig en voeg indien nodig meer vloeistof toe.
Breng het mengsel over op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het kort tot het een soepel deeg is geworden.
Druk het deeg uit tot een plak van circa 2 cm dik en steek er rondjes uit van 5 cm doorsnee.
Leg de rondjes op het bakblik en bestrooi ze met de extra kaas.
Bak de scones circa 15 minuten in een voorverwarmde oven tot ze zijn gerezen en de kaas goudbruin is.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrij meel

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kaas-bieslookscones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.