Julianekoek kwam ik gisteren tegen in een van mijn kookboeken. Ik vroeg me alleen af of het echt een koek was of meer een cake. Toen het gisteren uit de oven kwam, dacht ik dat het een cake was. Toen we vandaag een stukje namen merkten we dat het geen echte cake is, maar ook geen koek. Het zit meer tussen een koek en cake in. Het is een stevige cake of een zachte koek. De smaak is goed. Je proeft heel duidelijk de citroenrasp er in. De julianekoek is overigens niet heel erg zoet, ondanks de hoeveelheid honing. De smaak is goed.
voor 1 koek
Ingrediënten:
250 gram zachte margarine
250 gram vloeibare honing
300 gram glutenvrije bloem
4 eieren
geraspte schil van 1 citroen
1½ theelepel bakpoeder
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: cakebakblik en bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
Roer de margarine met de roerhaak van de mixer op de hoogste stand zacht.
Voeg de honing toe en blijf roeren tot een egale massa is ontstaan.
Roer dan één voor één de eieren erdoor (elk ei circa een halve minuut mengen).
Voeg de geraspte citroenschil toe.
Vermeng de bloem met het bakpoeder en voeg dit mengsel al roerend lepel voor lepel toe.
Roer de ingrediënten met de mixer op de middelste stand door de boter-honingmengsel.
Bekleed een cakebakblik met bakpapier en schep het beslag in de vorm.
Zet de cakebakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koek in 60 minuten gaar.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl