Joodse kippensoep

Deze soep is gemaakt met eigen gemaakt kippenbouillon (klik). Zo weet je precies wat er in de soep zit. Dit is een simpele soep met weinig ingrediënten, maar de soep smaakt overheerlijk. Ideaal voor als je ziek bent. De Joodse kippensoep wordt dan ook niet voor niets de penicillinesoep genoemd.

Het kippenvlees wat je in dit recept gebruikt, is het kippenvlees van de kippenbouillon. Scheur de grotere stukken in wat kleinere stukken. Het kippenborstvlees gebruik je trouwens niet in dit recept maar wil je een kippensoep hebben met veel vlees erin, gebruik dan gewoon alles. Gebruik je de kippenborstvlees niet, dan kan je dit bijvoorbeeld gebruiken in een salade of bij een ander recept.

joodse kippensoep

voor 4 personen

Ingrediënten:
het kippenvlees wat gebruikt is om kippenbouillon te maken
300 gram kippengehakt of een ander soort gehakt
20-30 gram glutenvrij paneermeel
1½ liter kippenbouillon
2 lange wortels, geschild en in schuine plakjes gesneden
1 prei, schoongemaakt en in (halve) ringen gesneden
handje vol glutenvrije vermicelli of gebroken glutenvrije spaghetti
zout naar smaak
Garnering: eventueel peterselie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Verder nog nodig: soeppan, soepkommen of borden

Bereiding:
Draai gehaktballetjes van het gehakt met wat zout, peper en paneermeel en zet het even apart.
Doe de kippenbouillon in de soeppan en zet het zachtjes op het vuur.
Maak de groenten schoon en snijd ze en voeg ze bij de bouillon.
Doe een groot gedeelte van het kippenvlees (in stukjes gescheurd) van de kippenbouillon in de soep of als je een kippensoep wilt hebben met veel vlees, gebruik dan alles.
Breng alles aan de kook en zet het vuur zacht zodra het begint te pruttelen.
Laat het zo 30-40 minuten zachtjes pruttelen
Voeg de vermicelli of gebroken spaghetti (of een andere glutenvrije pastasoort) bij de laatste 10 minuten.
Schep of verdeel de soep over soepkommen of borden en dien de soep heet op.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.