Jarig

Site is jarig:
10 jaar bestaat mijn site inmiddels. In 2008 kreeg ik het idee om een receptensite te beginnen. En dan wel een receptensite specifiek gericht op het glutenvrije en lactosevrije dieet. Want iedereen die voor het eerst te horen krijgt dat hij/zij coeliakie heeft denkt gelijk ‘wat kan of mag ik dan nog wel eten?’. Dat was namelijk ook mijn eerste gedachte toen ik in 2005 te horen kreeg dat ik coeliakie heb.

Het heeft nog 3 jaar geduurd voordat ik het idee kreeg om een receptensite te beginnen.
Het idee was er en er werd ook een doel opgesteld: in 10 jaar tijd 1000 recepten maken en publiceren.

In het begin moest ik ook nog leren om een site op te bouwen. Eerst gewoon via Kompozer met daarnaast een aparte blog bij blogspot en later via WordPress. Dat laatste was een behoorlijke vooruitgang, want wordpress werkt ideaal en ik heb op mijn site mijn eigen blog. Dus het glutenvrije kookhoekje blog bij blogspot kon verdwijnen.

Op 13 november 2008 kwam mijn site online en vandaag 13 november 2018, precies 10 jaar later heb ik ook het 1000ste recept (klik) geplaatst. Doel gehaald en klaar ben ik.

Doel gehaald en wat nu?
Ik ga gewoon door met het maken van recepten, want ik hou van koken en bakken en daarnaast moeten we natuurlijk ook elke dag eten. Alleen wordt de frequentie van recepten plaatsen onregelmatiger. Ik wil nu ook meer aandacht geven aan andere dingen in mijn leven.

Als je, zoals dit jaar, om de twee of drie dagen een recept wilt plaatsen en je doet dit helemaal alleen (gelukkig soms ook met hulp van mijn man) dan is dat best een strakke planning. En dat werd dan ook een planning wat je het hele jaar moest volhouden. Zeker dit jaar, want begin dit jaar kwam ik erachter dat als ik echt 1000 recepten wil hebben dat ik dan echt om de dag een recept moest maken en publiceren. Dat ik zo ‘achter’ liep kwam omdat ik in 2017 door een familiegebeurtenis niet meer toe kwam om geregeld nieuwe recepten te maken, maar ook geen zin had omdat te doen. Het resultaat was dan ook dat ik dit jaar vanaf januari t/m eind oktober/begin november om de 2 dagen een recept moest plaatsen. Gelukkig is dat gelukt en is het doel gehaald. Klaar!! Op naar nieuwe recepten.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Jarig

 1. Van harte gefeliciteerd!
  10 jaar, wat een mijlpaal (mijn blog is in april zo ver). En 1000 recepten, ook geen kleinigheid!
  Ik heb ook geen idee hoeveel recepten ik van jouw site heb uitgeprobeerd. Ik zal weer eens rondneuzen voor hernieuwde ideeën.

 2. Gefeliciteerd, Renske, een fantastische prestatie!
  Kan me voorstellen dat je het wat rustiger aan gaat doen op receptengebied, en ben benieuwd naar je andere activiteiten. Weer wat artistieks?

  1. Dank je Judy.
   Ja, ook iets artistieks maar ik ga eerst even goed uitzoeken wat ik precies wil doen.
   Maar eerst wil ik paar kleine dingetjes aanpassen op deze site. Dat is best wel veel werk, maar wel nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.