Japanse 7-kruidenmix (Shichimi Togarashi)

Als je geregeld Japanse recepten wilt maken, dan heb je soms Shichimi Togarashi oftewel Japanse 7-kruidenmix nodig.
Deze kruidenmix kan je niet overal kopen, eigenlijk alleen in Japanse winkels of de Chinese supermarkten. Ik heb op internet dit recept gevonden.
Gelukkig had ik ook alle ingrediënten in huis en gelijk dit kruidenmix gemaakt.

Het Nori zeewierblad moet echt droog zijn wil je dat kunnen verkruimelen. Het praktische is omdat in de oven te doen. Ik heb het geprobeerd in de broodrooster (gevouwen in bakpapier). Ik weet nu dat de rookmelder het doet. Het tweede zeewierblad werd dus gewoon in de oven gedroogd.

Verder heb ik het zeewierblad (in grote stukken) samen met het sesamzaad en het maanzaad in de hakmolen die als onderdeel bij je staafmixer hebt gekregen alles fijner gemaald. Dat is wat makkelijker dan met een vijzel, dan ben je wel een lange tijd bezig.
Of je moet je energie kwijt, dan moet je dat vooral met de vijzel doen.
De Japanse kruidenmix gebruik je in soep, vlees- en visgerechten.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor ongeveer 29 gram

Ingrediënten:
1 eetlepel sinaasappelzest
4 theelepel gemalen Szechuan rode peper
2 theelepels grof gemalen sesamzaad
1 theelepel gemalen gemberpoeder
1 theelepel maanzaad
¼ theelepel gemalen witte peper
1 blad Nori zeewierblad, gedroogd en kleine stukjes verkreukeld

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: schaaltje om te mengen, kruidenpotje met deksel en etiket, hakmolen van de staafmixer
Oven voorverwarmen: 200 graden (hetelucht)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve het zeewierblad in het schaaltje en meng alles goed doorelkaar.
Droog het zeewierblad in de oven op 200 graden voor 15 minuten.
Laat het zeewierblad iets afkoelen (je moet het kunnen vasthouden zonder dat je je vingers verbrandt)
Verkreukel het zeewierblad fijn en voeg dit bij de andere kruiden.
De zeewierblad moet echt in hele kleine stukjes verkreukeld worden.
Schep alles over in het kruidenpotje en plak er een etiket op en klaar ben je.
Deze kruidenmix gebruik je bij noedels, soep, vlees- en visgerechten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.