Als je een liefhebber bent van de Italiaanse keuken, dan is een eigen gecombineerde Italiaanse kruidenmix handig om standaard in je kruidenkast te hebben staan.
Je hoeft dan niet elke keer diverse potjes te pakken om een combinatie te maken.
Je pak dit potje en eventueel nog wat extra kruiden zoals paprikapoeder. Dan nog naar smaak wat zout toevoegen en klaar ben je. Erg makkelijk dus.
In deze kruidenmix zit geen zout en suiker. Ik ben daar geen voorstander van.
De hoeveelheid zout en/of suiker kan net te veel zijn en niet iedereen houdt ervan om zout of suiker in een kruidenmix te hebben.
voor ongeveer 17 gram
Ingrediënten:
1 eetlepel gedroogde peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 volle theelepel gedroogde tijm
1 theelepel uipoeder
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 volle theelepel gedroogde bonenkruid
1 eetlepel gedroogde majoraankruid
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: kruidenpotje met deksel, etiket met naam
Bereiding:
Doe alle kruiden in het potje en draai hem dicht en schud alles goed doorelkaar.
Plak er een etiket met naam erop en klaar ben je.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl