Italiaanse glutenvrije spaghetti is een simpel gerecht uit de Italiaanse keuken.
Dit is een recept die heel snel is gemaakt. Ideaal als je weinig tijd hebt. Het enige wat je moet snijden is de ui en de basilicum en de peterselie. Makkelijker kan het haast niet.
Het resultaat is een simpel en overheerlijk gerecht.
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.
voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gram glutenvrije spaghetti
1 ui, gesnipperd
225 gram gezeefde tomaten (pak of fles)
75 gram pijnboompitten
1 knoflookteentje, geperst
4 eetlepels versgehakte basilicum of 1 eetlepel gedroogde basilicum
2 eetlepels versgehakte platte peterselie of 1 theelepeltje gedroogde peterselie
50 gram boter
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: kookpan voor de pasta, hapjespan of braadpan
Bereiding:
Kook de pasta volgens de bereiding op de verpakking.
Smelt de boter in de hapjespan of braadpan en fruit de ui en knoflook in 3 minuten glazig.
Voeg de pijnboompitten toe en roerbak tot ze aan alle kanten goudgeel zijn.
Voeg de gezeefde tomaten, zout en peper en de kruiden toe en kook alles in plusminus 8 minuten,
onder af en toe roeren, gaar.
Voeg de uitgelekte spaghetti toe en meng alles goed doorelkaar.
Verwarm nog paar minuten en serveer het gerecht direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl