Italiaanse champignonroomsaus

Italiaanse champignonroomsaus is een verrukkelijke saus. Ik heb hem helemaal lactosevrij gemaakt, maar mensen die niet lactosevrij hoeven kunnen hem gewoon met room en slagroom maken. Het meeste werk heb je met het schoonmaken en het snijden van de champignons. Zodra dat gedaan is, is de saus binnen een half uur klaar. Lekker met rijst, pasta, aardappelen of gewoon met een stuk gebakken vlees.

voor 4 personen

Ingrediënten:
750 gram champignons
1 ui, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook
3 à 4 eetlepel olie
275 ml dikke kokosmelk of sojaroom (of 150 ml room en 125 ml slagroom)
80 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels gehakte peterselie
paar gehakte basilicumblaadjes
versgemalen peper
zout naar smaak

Eventueel voor de garnering nog nodig:
fijngesneden bieslook
gehakte peterselie
enkele gehakte basilicumblaadjes

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: een braadpan of sauspan

Bereiding:
Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes, halveer ze eventueel.
Pel de ui en het knoflook en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie in een pan, stoof de ui en knoflook.
Voeg de champignonschijfjes toe en stoof al roerend tot het vocht bijna verdampt is.
Roer de sojaroom of dikke kokosmelk samen met de geraspte kaas door elkaar.
Voeg het mengsel bij de champignonschijfjes en breng op het onder voortdurend roeren aan de kook.
Roer het bieslook, de peterselie en de basilicumblaadjes erdoor.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Garneer de saus voor het opdienen naar eigen wens met bieslook, peterselie en basilicumblaadjes.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Italiaanse champignonroomsaus

Laat een reactie achter op inge Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.