Indonesische tomatensoep met taugé

Indonesische tomatensoep met taugé is heel erg makkelijk om te maken. Zeker als je een pak gezeefde tomaten gebruikt. Deze soep is dan ook zeker binnen een half uur klaar om te eten. Erg smakelijk en gezond.

voor 4 personen

Ingrediënten:
10 rijpe tomaten of een pak gezeefde tomaten van 500 ml
300 ml water
300 ml groentebouillon
boter
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 ui, gesnipperd
taugé

Kruiden:
1 theelepeltje peper
1 theelepeltje gemalen kruidnagel
1 stukje laos of 1 theelepeltje gemalen laos
1 theelepeltje suiker
zout (naar smaak)

Bereiding:
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Voeg de tomaten toe aan de bouillon en laat dit 5 tot 8 minuten sudderen.
Snijd de ui en pers de knoflook uit en fruit ze samen met de kruiden in de boter.
Voeg ze toe aan de bouillon en eventueel met het zout.
Zeef de soep of maal alles fijn met een staafmixer.
Breng de soep daarna opnieuw aan de kook.
De soep is klaar als ze nog heel even gekookt heeft.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.