Indonesische ragout

Gisteren had ik een internet en telefoon storing. Dat was een onverwacht probleem, want je bent gelijk zo onthand. Gelukkig was het probleem vanmorgen weer opgelost. Voor vandaag heb ik Indonesische ragout gemaakt. Dit is een pittig vleesgerecht. Je eet het met rijst of noedels en een groentegerecht. Wij hebben het gewoon met gekookte sperziebonen gegeten. Het maken van dit recept is simpel qua ingrediënten. Alleen heb je wel 45 minuten nodig voordat het gaar en klaar is, maar dan heb je ook een heerlijk pittig vleesgerecht. Uiteraard kan je de hoeveelheid sambal aanpassen naar eigen smaak.

voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram rundervlees, in blokjes gesneden
2 flinke witte uien, in halve ringen gesneden
40 gram boter
1 eetlepel sambal oelek (of gewoon naar smaak)
400 ml bouillon
2 eetlepels azijn
100 ml madera
nootmuskaat
zout
versgemalen peper
2 eetlepels maïzena en 3 eetlepels water

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan

Bereiding:
Snijd het rundervlees in blokjes.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Verwarm de boter in een braadpan of hapjespan en fruit de uien goudbruin.
Voeg de blokjes rundervlees, sambal, bouillon, azijn, madera en nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe en laat de ragout 45 minuten sudderen.
Roer de maïzena glad met 3 eetlepels water en roer dit mengsel door de ragout.
Laat de saus op laag vuur binden en nog een 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer dit met rijst of noedels en groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Indonesische ragout

  1. hoi!!!

    we hebben dit vandaag gegeten,ik had geen madera in huis maar nog wel een klein flesje port en heb dat erdoor gedaan,was ook erg lekker
    ga dit nog een keertje maken want me mannen vonden het ook “goed te eten” zoals ze hier aan tafel zeiden.
    we aten het met broccoli en een aardappeltje

    1. Port is een goede vervanger voor Madera. Fijn dat je mannen het ook “goed te eten” vonden. 😉 Lekker met broccoli en aardappeltjes. 😀

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.