Indische kruidkoek

Dit is een makkelijk recept om te maken. Weliswaar moet je de eiwitten eerst apart opkloppen, maar met de mixer is dat zo gedaan. Dan meng je alles bij elkaar en dan 40 minuten in de oven en je hebt een overheerlijke Indische kruidkoek. Heb je een notenallergie, dan laat de amandelschaafsels gewoon weg. De kruidkoek is lactosevrij.

voor 1 koek

Ingrediënten:
6 grote eieren (maat L)
200 gram suiker
1 theelepel citroenrasp (van dr. Oetker)
150 gram glutenvrije bloem
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel nootmuskaat
mespunt kruidnagelpoeder
zout
25 gram geschaafde amandelen
boter om in te smeren

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Verder nog nodig: een grote cakevorm, keukenmachine en/of mixer, 3 beslagkommen
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splitst de eidooiers van het eiwit.
Klop de eieren met de suiker en de citroenrasp in een grote kom 10 minuten met een garde of mixer tot een lichte luchtige massa.
Zeef de bloem met de specerijen en het zout boven de beslagkom met de eidooiers en spatel alles luchtig door elkaar heen.
Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom tot een stevig schuim.
Voeg dan het eiwitmengsel bij het deeg en meng dit rustig door elkaar.
Smeer de cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm.
Strijk de bovenkant glad en strooi er wat amandelschaafsel overheen.
Zet het cakevorm in de oven en bak de kruidkoek in ongeveer 40 minuten gaar.
Controleert dit met een satéstokjes.
Komt het satéstokje schoon uit de cake, dan is de cake gaar.
Laat hem nog 5 minuten in de cakevorm staan en stort hem dan op een rooster en laat hem verder afkoelen.
Bron: aangepast recept

2 thoughts on “Indische kruidkoek

  1. Hoi.

    Ik heb ze gemaakt,eerst een half recept (had nog maar 3eieren 😕 )

    Dus de kruiden waren iets te wienig,maar ondanks dat was het best lekker. 😛
    Had rijstbloem en quinoameel gebruikt,moet alleen nog even een goede verhouding quinoa en ander meel zoeken.( quinoa heeft een sterke smaak).

    Gr pamela

    1. Goed om te horen. 😀 Ik heb zelf nog nooit quinoameel gebruikt, dus ik heb geen flauw idee wat voor smaak ik me daarbij moet voorstellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.