Indiase viskokoscurry

Indiase viskokoscurry is een licht pittig gerecht. Het recept is lactosevrij. De curry is binnen een half uur gemaakt. Serveer de curry met geroerbakte groenten en gekookte rijst.
indiase viskokoscurryvoor 4 personen

Ingrediënten:
650 gram wit vis (schelvis of kabeljauw of de vis wat je lekker vindt), in blokjes gesneden
2 tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden
2½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt
400 ml kokosmelk
olie om in te bakken
zout naar smaak

Kruidenpasta:
½ theelepeltje gemalen kardemom
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen chilipoeder
½ theelepeltje gemalen kurkuma (geelwortel)
2 eetlepels water

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: wok, vijzel, 2 schalen

Bereiding:
Ontvelt de tomaten in een schaal met heet water (eerst even een kruis in de tomaat snijden).
Laat ze schrikken in een schaal met koud water en verwijdert het vel.
Snijd de tomaat in blokje/stukjes en zet het even apart.
Snijd het vis in blokjes en zet dit even apart.
Doe alle droge kruiden, behalve het zout in de vijzel en meng het met het water tot een mooie gladde kruidenpasta.
Verhit wat olie in de wok en bak hierin de ui, knoflook en gember in 4 minuten.
Voeg de kruidenpasta toe en meng alles goed door elkaar en roerbak dit 1 minuut.
Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de saus iets is ingekookt.
Voeg de blokjes vis, tomaten en zout naar smaak toe.
Laat alles voor nog eens 10 minuten zachtjes verder sudderen totdat de vis gaar is.
Serveer de viscurry met gekookte rijst en wat geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.