Indiase oliebollen (wada’s)

Indiase oliebollen of Wada’s zijn vegetarische/veganistische oliebollen. Ze zijn gemaakt met rode linzen, ui en kruiden.
Het is een makkelijk en heerlijk recept om te maken. Eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.
Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij en notenvrij. Verder zijn ze geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor ongeveer 20 stuks

Ingrediënten:
300 gram gekookte en gare rode linzen, uitgelekt
1 ui, fijngesneden
1 theelepel gedroogde koriander of 1 eetlepel versgesneden koriander
1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
½ theelepel bakpoeder
1-2 eetlepels glutenvrije bloem (of meer als het te nat is)
zout naar smaak
olie om te frituren

Bij het serveren van de oliebollen:
chutney (klik) of een andere chutney of loempiasaus of chilisaus

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: per keer 4-5 minuten
Verder nog nodig: frituurpan of een wok met olie, schaal om te mengen, bord met keukenpapier

Bereiding:
Koop de linzen gaar en laat ze goed uitlekken.
Schep de linzen in een schaal en pureer ze tot een dikke pasta.
Voeg de ui, gedroogde koriander, peper, gember en de bakpoeder toe en kneed alles goed
door elkaar totdat het een dikke beslag is geworden.
Als het te dun is, dan voeg je nog wat extra bloem toe.
Is het te dik, voeg dan wat water toe.
Verhit de olie (180 graden) en bak kleine lepels beslag in een niet al te grote porties in 4-5 minuten goudbruin.
Keer ze halverwege om.
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de oliebollen met chutney of loempiasaus of chilisaus.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.