In honing gestoofde kweeperen is een toetje met een aparte smaak. Dit recept is een recept waar je ruim de tijd voor moet nemen. In totaal duurt dit plusminus 4 uur voordat dit recept klaar is. De smaak van dit recept is apart en het smaakt goed. Het is absoluut geen (te) zoet recept.
voor 4 personen
Ingrediënten:
30 zachte boter (geen vloeibare boter)
4 kweeperen
2 eetlepels honing
75 ml zoete witte dessertwijn, bij voorkeur sauterness
slagroom of vanille-ijs, om er bij te geven
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Verder nog nodig: ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Neem een ondiepe ovenschaal die groot genoeg is om de halve kweeperen in één laag te bevatten; ze mogen wel dicht tegen elkaar aan liggen.
Schil de kweeperen en snijd ze door.
Snijd de klokhuizen eruit.
U hoeft ze niet in water met citroen te leggen, want ze worden toch bruin.
Leg de halve kweeperen op de bolle kan in de ovenschaal.
Bedruip de kweeperen met honing en besprenkel ze met de wijn.
Leg de rest van de boter er in dotjes op.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en stoof de kweeperen 2 uur.
Draai ze om en stoof ze nog circa 2 uur tot ze roodbruin zijn en het vocht gekaramelliseerd is.
Dien de kweeperen warm of koud op, met room of vanille-ijs en/of slagroom.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl