Toen ik van de week eventjes naar een tuincentrum ging om een bepaald plantje te kopen, kwam ik een kookboekje tegen wat al een tijdje bij me op de verlanglijst stond. Ik heb hem gekocht. Ondanks dat hij ietsje duurder was dan bij Bol. Na even zitten rekenen was het boekje uiteindelijk toch goedkoper om het bij de tuincentrum te kopen dan bij Bol te bestellen. De verzendkosten van Bol zorgde er voor dat het boekje bij het tuincentrum goedkoper was. Overigens heb ik het plantje of zaadjes niet gevonden. Toen ik thuis kwam heb ik gelijk het boekje doorgebladerd en een recept uitgekozen. Dat is dit geworden: Idiyappam. Ik heb het ietsje aangepast. Dit is werkelijk een heerlijk recept. Het is lactosevrij en vegetarisch. Voor de mensen die eivrij moeten eten, de eieren kunnen gewoon weggelaten worden. Dit is trouwens geen scherp of pittig recept. Hij is zacht van smaak.
voor 4 personen
Ingrediënten:
225 gram dunne mie
4 eetlepels olie
50 gram cashewnoten
1 kleine rode ui, gesnipperd
3 eieren, gekookt
150 gram diepvries doperwten
10 kerrieblaadjes of een mespuntje rode curry pasta
2 wortels, geraspt
2 preien, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus of tamarindesaus
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of wok
Bereiding:
Kook de mie volgens de verpakking.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en bak de cashewnoten goudbruin.
Haal ze uit de pan en doe de ui erin.
Bak de ui donkerbruin (niet laten verbranden) en laat hem uitlekken op keukenpapier.
Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze schrikken in koud water.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Kook de doperwten gaar.
Verhit de resterende olie in de hapjespan of wok en bak de kerrieblaadjes/rode curry pasta kort.
Voeg de wortel, prei en paprika toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de ketchup, sojasaus, mie en het zout toe en blijf roeren om te voorkomen dat de mie aan de pan vastplakt.
Schep alles op een schaal en garneer het gerecht met de doperwten, cashewnoten, gebakken ui en partjes ei.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl