Voor een ander recept heb ik huiselijke currypasta nodig. Dit is zeker niet te koop in een supermarkt. Daarom heb ik het zelf maar gemaakt. Volgens het recept is dit genoeg voor 15 eetlepels, maar ik heb er 2 potjes meegevuld. Verder heb ik het recept aangepast. Ik heb er minder knoflook ingedaan en ik heb er wat olie bijgedaan. Anders bleef het een droge massa. Ik heb ook de vegetarische (of eigenlijk de veganistische) versie gemaakt: met cashewnoten. Zodat ik het ook voor mijn man kan gebruiken. Ben je geen vegetariër, dan gebruik je gewoon garnalenpasta (trassi). Dit recept is veganistisch als je het maakt met cashewnoten. Verder is dit recept eivrij en lactosevrij. Dit is trouwens een zeer scherpe currypasta.
voor ongeveer 500 ml
Ingrediënten:
100 gram kleine gedroogde rode chilipepers
½ theelepel zout
100 gram knoflook, gepeld en fijngesneden
2 eetlepels fijngehakte laoswortel
4 stengels citroengras, fijngehakt
3 eetlepels fijngehakte kafir lime
1 eetlepel garnalenpasta of 4 cashewnoten (zie onderstaande tip) en 2 eetlepels olie
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine of vijzel en een goed afsluitbare potje
Bereiding:
Doe alles in de keukenmachine en meng het tot een pasta.
Schep het over in een goed afsluitbare potje en zet het in de koelkast.
Is het mengsel wat te droog, voeg er dan nog wat olie toe.
Tip: vegetariërs zouden de garnalenpasta weg kunnen laten en 4 cashewnoten daarvoor in de plaats kunnen nemen.
Bron: aangepast recept
Lekker, ben benieuwd naar het recept.