Het leek me wel eens leuk om zelf mosterd te maken. Ik kwam dit recept tegen en omdat het niet al te ingewikkeld leek heb ik het maar gemaakt. Je kunt dit gebruiken als saus, maar ook als dressing bij een salade. Het is een zurige zoetige mosterd.
voor 250 gram
Ingrediënten:
125 gram gele mosterdzaad
½ eetlepel kaneelpoeder
¼ theelepel gemberpoeder
150 ml witte wijnazijn
450 ml vloeibare honing
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: vijzel of een keukenmachine, afsluitbare pot
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de honing in een afsluitbare schaal en laat dit een nacht weken.
Doe dan alles in een keukenmachine of een vijzel en maal alles fijn.
Zodra het mosterdzaad fijn is gemaakt, voeg je rustig de honing beetje bij beetje toe.
De mosterd is klaar zodra het een dikke pasta is geworden.
Schep de honingmosterd over in een afsluitbare pot en bewaar het in de koelkast voor ongeveer 1½ maand.
Bron: aangepast recept