Honing-kardemomkoekjes

Honing-kardemomkoekjes zijn heerlijke koekjes. Ze zijn zoet en smaken naar honing, kardemom en amandelen. De koekjes zijn knapperig en kruimelen niet. Deze koekjes bevatten trouwens geen eieren. Leg deze koekjes niet al te dicht op elkaar op het bakblik. Ze lopen heel erg uit. Verder heb ik de amandelen niet al te fijn gemalen. Zo heb je wat grovere stukjes amandelen in de koekjes. Dit zijn trouwens koekjes die je heel goed in de thee kan dopen. Ze vallen namelijk niet uit elkaar.

voor 25 middelgrote koekjes

Ingrediënten:
200 gram boter
150 gram fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
90 gram honing
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
80 gram gemalen amandelen
2 theelepels gemalen kardemom

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier en een steelpan
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt boter, suiker en honing in een steelpan op een halfhoog vuurtje en roer tot de suiker is opgelost.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een ruime kom.
Roer er kardemom en amandelen door.
Maak een kuiltje in het midden en voeg het botermengsel toe.
Roer tot alles net is gemengd.
Schep eetlepels van het mengsel op de bakplaat beleg met bakpapier.
Druk ze wat plat met de bodem van een glas en bak de koekjes in circa 20 minuten goudgeel.
Laat ze 5 minuten rusten en leg ze dan op een rooster om helemaal af te laten koelen.
Bron: aangepast recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.