Hongaarse goulash met rundervlees

Gisteravond heb ik Hongaarse goulash met rundervlees gemaakt. Omdat ik het in de slow cooker gemaakt hebt, hoefde ik er niet bij te blijven. Ik ben gewoon naar bed gegaan en de volgende ochtend was het klaar. Je kunt dit recept natuurlijk ook gewoon in de braadpan of hapjespan maken. Dan is de totale kooktijd uiteraard minder. Dit hebben we met stamppot zuurkool gegeten. Het smaakt heerlijk.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
800 gram rundervlees (bijvoorbeeld sudderlapjes), in stukjes gesneden van ongeveer 4-5 cm 2 grote ui, grof gehakt
150 gram champignons, gehalveerd
500 gram verse tomaten, in kleine stukje gesneden of 1 blik van 400 gram gehakte tomaten
450 ml kippen- of runderbouillon
2 theelepels pikante paprikapoeder
¼ theelepel gemalen kaneel
¼ theelepel pimentpoeder
1 theelepel karwijzaad
2 volle eetlepels glutenvrije bloem
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd slow cooker: 8-10 uur
Bereidingstijd braadpan: ongeveer 60 minuten
Verder nog nodig: braad- of hapjespan of slow cooker en hapjespan

Bereiding slow cooker:
Verwarm zo nodig de slow cooker voor volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een hapjespan.
Doe de vleesblokjes in de hapjespan en roerbak ze tot dat alles blokjes bruin zijn.
Schep de ui er doorheen en bak alles nog eens 5 minuten tot de ui goudgeel is.
Voeg de champignons toe en laat alles 4 minuten bakken.
Voeg de specerijen en bloem door en laat het 1 minuut bakken.
Schep de tomaten erdoor en breng alles aan de kook.
Doe alles over in de slow cooker en giet de bouillon er over.
Breng het op smaak met zout en peper.
Leg het deksel op en laat alles 8-10 uur op ‘laag’ (stand 1) koken.

Bereiding braadpan:
Verhit de olie in een braadpan.
Doe de vleesblokjes in de pan en roerbak ze tot dat alles blokjes bruin zijn.
Schep de ui er doorheen en bak alles nog eens 5 minuten tot de ui goudgeel is.
Voeg de champignons toe en laat alles 4 minuten bakken.
Voeg de specerijen en bloem door en laat het 1 minuut bakken.
Schep de tomaten erdoor.
Voeg als laatste de bouillon er bij en breng alles aan de kook.
Laat dit met een deksel op de pan en op een laag vuurtje voor ongeveer een uur pruttelen.
Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hongaarse goulash met rundervlees

  1. In mijn goulash doe ik ook prinsessenbonen of witte bonen en wortelen.
    Soms komen er ook enkele sneetjes spek bij ( glutenvrij en lactosevrij van Cock’s fresh).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.