Hollandse tortilla met andijvie

In Spanje hebt je tortilla’s waar aardappelen en andere Spaanse ingrediënten in zitten. Ik heb nu een Hollandse tortilla met andijvie versie gemaakt. Het is een iets bewerkelijk recept, maar het smaakt erg lekker. Is weer eens wat anders dan stamppot andijvie.
Dit gerecht is geschikt voor vegetariërs en als je een veganist bent, dan zou je de halloumi kunnen vervangen met tofublokjes.
Ben je geen vegetariër of veganist, dan zou je er nog (runder)spekjes door kunnen doen.
Het recept is glutenvrij, notenvrij en graanvrij. De tortilla smaakt trouwens erg lekker.

hollandse tortilla met andijvie4-6 personen

Ingrediënten:
450 gram gesneden andijvie, gewassen en uitgelekt
3 aardappelen, in blokjes gesneden
2 tomaten, ontzaad en in stukjes gesneden
1 ui, grof gesnipperd
1 blok halloumi kaas, in kleine stukjes gesneden
3-4 eieren
½ theelepeltje gedroogde rozemarijn
1 theelepel gerookte paprikapoeder
versgemalen nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
boter of olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, ronde ovenschaal, schaal
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Kook de aardappelblokjes gaar en laat ze uitlekken.
Was de andijvie en laat ze goed uitlekken.
Doe wat olie in de koekenpan en fruit hierin de ui tot het glazig begint te worden.
Doe de tomatenstukjes erbij en roerbak dat met de ui.
Voeg dan de gekookte aardappelblokjes erbij en roerbak paar minuten met het ui/tomatenmengsel.
Doe er wat rozemarijn, gerookte paprikapoeder en zout en peper overheen.
Laat het nu goed afkoelen.
Bak in de koekenpan met wat olie de stukjes halloumi kaas en zodra het bruin begint te worden voeg je dat bij het ui/tomaat/aardappelenmengsel.
Doe nu alles in een diepe schaal en meng alles goed door elkaar.
Breek de eieren en schep deze door het mengsel.
Maak het af met gerookte paprikapoeder, nootmuskaat, zwarte peper en zout naar smaak.
Vet de ovenschaal in met wat olie of boter en schep alles over in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 45 minuten in de oven.
Controleer na 35 minuten of de bovenkant niet te donker wordt, leg anders een stuk aluminiumfolie op de bovenkant.
Na 45 minuten moet het ei gehard zijn en is de tortilla ook klaar.
Haal hem uit de oven en serveer de tortilla direct (kijk wel uit, de tortilla is erg heet van binnen).
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Hollandse tortilla met andijvie

Laat een antwoord achter aan Mirjam Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.