Hollandse pho met noedels en biefstuk

Kennen jullie de luie wijvensteek? Dat is een breisteek waarbij je een of zelf 2 of 3 keer een extra omslag maakt tijdens het breien en bij de volgende pen laat je deze omslagen vallen. Het gevolg is dat je een grote steek krijgt en sneller klaar bent met breien.

De Hollandse pho met noedels en biefstuk deed me daaraan denken. Ik zou ook bijna dit recept de ‘luie wijven’ pho met noedels en biefstuk noemen, maar omdat dit niet correct is heb ik het maar Hollandse pho met noedels en biefstuk genoemd. Geen Vietnamees, want zij maken dit iets anders en met verse kruiden.

Het ‘luie’ is meer dat ik geen verse kruiden heb gebruikt, maar gemalen en gedroogde kruiden. Daarom is deze soep in 15 minuten klaar. Je hoeft de kruiden niet eerst te laten trekken en dan weer eruit vissen. Nee, daar had ik geen zin in en ik wilde dit snel eten.
Mocht je biefstukreepjes vinden in de supermarkt, dan ben je nog sneller klaar.
Eigenlijk is deze soep een soort van ‘fast food‘, maar dan wel een gezonde vorm van fast food.

De soep smaakt overige heerlijk. Het is wel een geslurpt tijdens het eten, maar dat hoort bij deze soep. Dit komt natuurlijk ook door de noedels. Probeer deze soep eens met stokjes te eten en drink dan de bouillon gewoon op. Net zoals ze in Azie doen.
Deze soep is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, en notenvrij.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 Chinese of Thaise groentepakket van 400 gram
100 gram taugé
200 gram biefstuk, in zeer dunne plakjes gesneden
100 gram dunne rijstnoedels
1 liter water + 2 groentebouillonblokjes
olie

Ingrediënten kruiden:
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 anijszaadjes (meer is echt niet nodig)
½ theelepel gemalen kaneel
½ eetlepel sambal oelek
2 eetlepels vissaus

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: grote pan voor de soep, kleine pan voor de noedels

Bereiding:
Snijd de biefstuk in dunne plakjes (hoe dunner ze zijn, hoe sneller de soep klaar is)
Doe wat olie in de grote pan en roerbak hierin de groenten en de taugé voor plusminus 5 minuten.
Maak de noedels volgens de bereiding van de verpakking.
Kook 1 liter water en los hierin de 2 bouillonblokjes op.
Giet dit bij de groenten.
Breng alles aan de kook en voeg dan de biefstukplakjes erbij.
Laat de soep nu ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg nu de vissaus erbij en de noedels en laat alles nog eens 2 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de soep over de soepkommen of borden.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.