Dit is zo recept wat ik even tussendoor maakte (bij de tika masala) en later ontdekt dat het best goed smaakt. Dan moet je er ook nog een naam bij bedenken en dat is dan Hollandse garam masala groenteprutje geworden.
Het is een simpel recept om te maken, maar wel heel erg lekker.
Ik had voor mijn man een eitje bij gebakken en ik had er tika masala (klik) bij. Beiden een goede combinatie.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij (als je geen ei bij serveert), lactosevrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten (zonder ei dan, hé).
voor 4 pesonen
Ingrediënten:
1 prei, gehalveerd en in ringen gesneden
6 kastanjechampignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
2 tomaten, in stukjes gesneden
1 rode ui, grof gesnipperd
3 bosuitjes, in ringen gesneden
scheutje glutenvrije ketjap
½ blik kokosmelk (alleen het dikke gedeelte gebruiken)
60 ml tomatenketchup
1 volle theelepel garam masala (klik)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan of hapjespan
Bereiding:
Doe wat olie in de koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de ui en de champignons voor ongeveer 5 minuten.
Voeg dan de tomaten en de prei erbij en roerbak deze paar minuten.
Voeg er wat (scheutje) glutenvrije ketjap en de tomatenketchup én de kokosmelk (alleen het dikke gedeelte) erbij en roer dit door de groenten.
Strooi de garam masala erover en roer alles goed doorelkaar.
Breng alles aan de kook.
Zet het vuur lager, het moet wel blijven pruttelen.
Laat het zo ongeveer 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer het groenteprutje met wat gekookte rijst en/of een gebakken of gekookte ei.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl