Herfstige pompoensoep

Herfstige pompoensoep is een niet al te zware soep om te eten. De soep serveer je met wat geraspte kaas. Ik heb extra belegen kaas gebruikt, omdat dit lactosevrij is.

De soep is gemaakt in de slow cooker. Je zorgt er eerst voor dat de pompoenblokjes gaar worden. Dit duurt ongeveer een uur. Dan maal je de blokjes fijn met de staafmixer.
En dan doe je de rest van de ingrediënten erbij en vervolgens laat je het langzaam gaar koken in de slowcooker.

Je kunt dit op 2 manieren doen: low of stand I of high of stand II (zie de gebruiksaanwijzing van je slowcooker).
Ik heb de eerste keer de slowcooker op high gezet omdat ik de pompoenblokjes snel gaar wilde hebben en de rest van de soep heb ik de slowcooker op low of stand I gezet. Het is even uitrekenen hoeveel tijd je nodig hebt als je de soep precies klaar moet zijn tegen etenstijd. De soep is heerlijk van smaak.

Uiteraard kan je de soep ook gewoon in een soeppan maken. Dan kook je eerst de pompoenblokjes gaar (alles aan de kook brengen en na een tijdje de pompoenblokjes checken of ze gaar zijn) en als de rest van de ingrediënten in de pan zit, dan ben je binnen 40 minuten klaar met de soep.

De recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en de soep is geschikt voor vegetariërs en veganisten als ze de kaas weglaten.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 middelgrote pompoen, geschild (dit hoeft niet, maar mijn man had dat al gedaan voordat ik kon zeggen dat dit niet hoefde) en in blokjes gesneden
1½ liter water + 3 bouillonblokjes
4 grote kastanjechampignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
½ rode paprika, in blokjes gesneden
4 bosuitjes, in ringen gesneden
1 theelepeltje pompoentaart kruidenmix (klik)
1 theelepeltje gemalen witte peper
1 theelepeltje gedroogde kervel
1 theelepeltje paprikapoeder
½ theelepeltje uienpoeder
nootmuskaat naar smaak
zout naar smaak
geraspte kaas voor 4-6 personen

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd high of stand II: 2 keer 50 minuten
Bereidingstijd low of stand I: 1 keer 2 uur en 1 keer 95 minuten
Verder nog nodig: slowcooker, staafmixer

Bereiding:
Doe een ½ liter water in de slow cooker samen met de pompoenblokjes.
Kook de pompoenblokjes gaar in 50 minuten op high of stand II (de gebruiksaanwijzing van je slow cooker).
Maal na de 50 minuten de pompoenblokjes met de staafmixer fijn tot puree.
Giet een liter water bij de pompoensoep en voeg alle groenten en kruiden erbij.
Leg de deksel op de slow cooker en zet hem op 50 minuten op stand high of stand II.
Na de 50 minuten is de soep klaar om opgeschept te worden.
Proef de soep en doe er eventueel wat zout en peper bij als de soep flauw smaakt.
Serveer de soep met wat geraspte (extra belegen) kaas en glutenvrij brood.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.