Ik heb het recept herfst macaronisaus genoemd omdat de paddenstoelen (of champignons) de hoofdrol speelt in dit recept. Er zit dan ook veel paddenstoelen (of champignons) in dit recept.
Het is een vegetarisch en veganistisch recept. Uiteraard kan je er zelf wel vlees bij doen. Verder is het recept ook nog lactose-, noten-, en eivrij. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Het smaakt goed.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
250 gram verschillende paddenstoelen of champignons, in vieren gesneden
500 gram tomaten, ontveld en in vieren gesneden
2 handen vol doperwten, diepvries of vers
2 uien, grof gehakt
scheutje balsamico azijn
1 knijp tomatenketchup
paar druppels citroen
2 eetlepels suikers
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels tijm
1 theelepel rozemarijn
1½ theelepel bonenkruid
versgemalen peper
zout naar smaak
2 eetlepels water met een eetlepel maïzena
olie of boter om in te bakken
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan
Bereiding:
Doe wat olie in een hapjespan of braadpan en bak de uitje totdat ze glazig worden.
Voeg dan de paddenstoelen of champignons erbij en roerbak dit voor ongeveer 5 minuten.
Voeg dan de tomaten erbij en roer alles even goed door voor 5 minuten.
Doe dan alle kruiden erbij, even goed door elkaar roeren.
Zet dan het vuur halverwege en doe het deksel erop, laat dit voor ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg na 10 minuten de doperwten erbij en roer goed door elkaar.
Maak een papje van het water en de maïzena.
Kook ondertussen de macaroni of een andere soort pasta.
Roer na 15 minuten het papje water/maïzena door de saus om het te binden en zet het vuur uit.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl