Heerlijk toetje

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Althans dat vonden wij. Dit toetje is niet lactose- en eivrij, maar wel notenvrij. Ook bij dit recept heb je 3 beslagkommen nodig, maar het is zeker de moeite waard. Het smaakt heerlijk. Verder eigenlijk maar weinig te vertellen. Lust je geen rode bessen of bosbessen, neem dan de vruchten die je wel lekker vindt.

voor 4 personen

Ingrediënten:
12 eetlepels vanille(soja)vla
300 gram bosbessen
200 gram rode bessen
2 eetlepels suiker, fijn gemalen in de keukenmachine
2 eetlepels rum (per schaaltje)
125 ml slagroom
1 ei, gesplitst
2 eetlepel fijne vruchtensuiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, 3 beslagkommen, zeef, 4 dessertschaaltjes

Bereiding:
Schep in elk schaaltje 3 eetlepels vanillevla.
Was en ris de bessen, was de bosbessen en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de vruchten over de 4 schaaltjes heen en strooi er suiker op en druppel er 2 eetlepels rum overheen.
Splitst het ei en klop de eidooier op met een lepel fijn gemalen kristalsuiker tot deze wit en luchtig is.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Klop het eiwit zeer stijf.
Vermeng de slagroom met het eiwit en schep dit voorzichtig door de eidooier.
Leg dit op de vruchten en garneer met wat bosbessen en rode bessen.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.