Harissa is een pikante pasta uit Noord-Afrika. Je kunt het natuurlijk bij een Turkse toko kopen, maar zelf maken is echt heel erg simpel. Je kan er een vijzel voor gebruiken, maar het kan ook gewoon in je keukenmachine gemaakt worden. Je doet alle ingrediënten er in en mixen maar en klaar is het.
Waarom zou je het zelf maken als het gewoon in de winkel te koop is? Dit is vers gemaakt en je weet wat er in zit en ook dat het voor 100% gluten en tarwezetmeelvrij is.
De mix is trouwens binnen 10 minuten gemaakt en je kan het in een goed afgesloten potje een maand in de koelkast bewaren.
voor ongeveer 4 eetlepels
Ingrediënten:
4 rode chilipepers, zonder zaadjes
2 – 3 tenen knoflook, gehakt
½ theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
4 eetlepel olijfolie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine of vijzel
Bereiding:
Snijd de rode chilipeper zonder zaadjes klein of doe dat in een keukenmachine.
Stamp ze in een vijzel met de knoflook en het zout tot een puree of pureer alles in een keukenmachine.
Meng komijn en koriander erdoor en bind de pasta met de olijfolie.
Bewaar de pasta in een goed afgesloten potje in de koelkast met een dun laagje olijfolie er bovenop.
De harissa blijft zo 1 maand goed.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
zelfmaken is toch wat een beetje kok zelf
doet
Dat lijkt me ook. 😉