Haring met Japanse dressing is een simpel gerecht om te maken. Eet dit bijvoorbeeld samen met geroosterd brood te eten, maar ook zonder brood smaakt dit goed.
Zoute haring is opzicht al lekker om te eten, maar met de Japanse dressing heb je net even wat anders. Het is een simpel recept om te maken en en het smaakt goed.
Ingrediënten:
2 haringen
1 bosuitje, in dunne ringen gesneden
Ingrediënten dressing:
½ eetlepel sesamolie
½ eetlepel witte balsamicoazijn
mespuntje wasabipoeder
½ eetlepel tamarindesaus
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Rusttijd: minstens 10 minuten
Verder nog nodig: schaaltje, bordjes
Bereiding:
Snijd van de haringen het staartstuk af en spoel de haringen onder kraan af.
Leg de haringen op een bord en snijd ze in stukken van 4 cm.
Maak de dressing en zet het even apart.
Snijd de bosui in dunne ringen.
Leg van 1 haring de stukken op een bordje en giet wat van de dressing over de haring.
Strooi de bosuiringetjes erover en doe dat precies hetzelfde bij de tweede haring.
Zet de haring voor minstens 10 minuten in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
Serveer de haring koel.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl