Grote rundervinken

Dit zijn niet de rundervinken die je in de winkel koopt. Dit zijn grote rundervinken met een vegetarische vulling. Het is een makkelijk recept om te maken. Het meeste werk heb je met het plat slaan van het vlees. Er zit witte wijn in dit recept, maar dat kan je vervangen door bouillon. Koop als dat mogelijk is, runderlappen met een mooie ronde vorm. Zodat het vlees tijdens het plat slaan ook mooi rond blijft. Er zit piment d’Espelette in dit recept, maar dat kan je vervangen door paprikapoeder en witte peper. Dat komt aardig in de buurt, maar je mist die intense grillsmaak. Ik heb 1 rundervink doorgesneden, zodat jullie de binnenkant kunnen zien. De rundervinken zijn heerlijk.

voor 6 personen

Ingrediënten:
6 runderlapjes van ongeveer 150 gram
1 grote ui
1 knoflookteentje
400 gram champignons
15 gram boter
6 gepelde walnoten, fijngehakt
piment d’Espelette (hier te koop) (* zie beneden)
150 ml droge witte wijn
1 laurierblaadje
olijfolie
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: braadpan en een ovenschaal

Bereiding:
Sla de runderlappen plat met behulp van een vleeshamer of rol het plat met een deegroller om het vlees zo dun mogelijk te maken (ongeveer 5 mm).
Vraag geen dunnen lapjes aan uw slager: het plat slaan van het vlees maakt het mals en zorg ervoor dat ze groter worden.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Snijd de champignons fijn en bak ze 5 minuten met boter op een hoog vuur totdat ze een mooie kleur hebben.
Als hun vocht verdampt is, voegt u de knoflook, de ui en de gehakte noten toe.
Breng op smaak met zout en voeg naar smaak piment d’Espelette toe.
Om de rundervinken te maken, neemt u 3 keukendraden van ongeveer 30 cm en legt u ze in een stervorm op het werkblad.
Om het uzelf gemakkelijker te maken, kunt u de drie draden vastpakken en er in het midden een knoop leggen.
Leg 1 runderlapje op de knoop in het midden en leg daarop een zesde van de vulling.
Vouw de raden van het runderlapje over de vulling naar het midden en knoop dat pakketje dicht tot een rundervink. Herhaal dit totdat alle runderlapjes gevuld zijn en dichtgeknoopt zijn.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Giet de wijn in een ovenschaal, leg daarin de laurier en leg de rundervinken er bij.
Giet er een scheut olijfolie over, breng op smaak met zout bestrooi met piment d’Espelette.
Zet het 20 minuten in de oven, zet daarna de grill aan en laat nog 5 minuten braden.
Bron: aangepast recept

(*) Geen piment d’Espelette te krijgen? Vervang door paprikapoeder en witte peper. Dat komt in de buurt, maar je mist die
intense grillsmaak. Vraag er naar bij een delicatessenzaak

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.