Groentequiche met walnoten

Het is zo fijn dat het weer weer normale temperaturen heeft. Je krijgt gelijk weer zin in het bereiden van recepten.

Groentequiche met walnoten is een overheerlijke vegetarische maaltijd.
Het is een recept met veel snijwerk, het maken van het deeg en als laatste het melk/eimengsel maken en dan alles combineren tot de quiche.
Het resultaat is een overheerlijke vegetarische maaltijd.

Dit recept is lactosevrij als je extra belegen kaas gebruikt. De cheddarkaas is iets jonger dan belegen kaas en daarom niet echt geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.

voor 4 personen

Ingrediënten deeg:
250 gram glutenvrij broodmeel (ik heb Schar mix b gebruikt)
175 ml lauwwarm water
2 theelepeltjes droge gist
4 eetlepels olie
½ theelepeltje zout of naar smaak

Ingrediënten vulling:
2 aubergine, in blokjes gesneden
2 courgette, in blokjes gesneden
2 uien, grof gesnipperd
1 rode paprika, ontzaad en in stukjes gesneden
1-3 knoflookteentjes, klein gesneden
150 gram geraspte cheddar of extra belegen kaas
75 gram walnoten, grof gehakt
zout naar smaak
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenzest
300 ml lactosevrije melk
3 eieren

Voorbereidingstijd: 20-30 minuten
Bereidingstijd vulling: 25 minuten
Bereidingstijd quiche: 30 minuten
Verder nog nodig: ronde ovenschaal van ongeveer 30 cm rond, hapjespan, 2 beslagkommen, deegroller, mes
Oven voorverwarmen op: 200 graden (heteluchtoven)

Bereiding vulling:
Doe wat olie in de hapjespan en doe de aubergineblokjes in de hapjespan.
Bak de aubergineblokjes 5 minuten.
Voeg de rest van de groenten erbij en roerbak dit 10 minuten.
Doe de kruiden, citroensap en citroenzest erbij en roer alles goed doorelkaar.
Zet het vuur uit en laat de vulling 10 minuten afkoelen.
Maak ondertussen het melk/eimengsel en het deeg.

Bereiding melk/eimengsel:
Giet de melk in de beslagkom en voeg de 3 eieren toe.
Doe 100 gram van de geraspte cheddar of extra belegen kaas erbij.
Voeg zout naar smaak en extra veel versgemalen zwarte peper toe.
Meng alles goed doorelkaar en zet dit apart.

Bereiding deeg:
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed het tot een mooie gladde deegbal.
De deegbal is klaar als je handen schoon zijn geworden tijdens het kneden.
Strooi wat glutenvrij meel op je werkblad en rol het deeg uit tot iets groter dan 40 cm rond.
Leg het uitgerolde deeg over de ingevette ovenschaal en duw het deeg rustig in de vorm.
Snijd het overhangende deeg weg met een scherp mesje.

Bereiding quiche:
Schep de vulling in de ovenschaal en zorg ervoor dat de vulling waterpas ligt.
Giet het melk/eimengsel over de vulling.
Als het over de rand dreigt te lopen, pak een vork en zorg dat het melk/eimengsel naar beneden zakt.
Strooi de gehakte walnoten over de quiche en de resterende geraspte cheddar of extra belegen kaas erover.
Zet het in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Na de 30 minuten haal je de quiche uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen.
Snijd de quiche in vier stukken en serveer het eventueel met wat salade.
Serveer direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Groentequiche met walnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.