Groentenpullao is een pittig vegetarisch recept. Je kan hier natuurlijk vlees bij serveren. Vanwege de pittigheid hebben wij er komkommerplakjes bij gegeten. Het recept is lactose- en eivrij. Wij hebben gesmuld van dit recept.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram basmatirijst
3 eetlepel olie
½ theelepel bruine mosterdzaad
1 scherpe groene chilipeper, fijngesneden
200 gram aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
½ wortel, geschrapt en in kleine stukjes gesneden
80 gram sperziebonen, in kleine blokjes gesneden
½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel garam masala
1 theelepel gemberwortel, geraspt
¼ theelepel zout
600 ml water
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Weektijd rijst: 30 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of wok met deksel
Bereiding:
Was de rijst en giet hem af en laat hem in een afgedekte kom voor 30 minuten weken.
Giet de rijst af.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en een deksel op halfhoog vuur.
Doe het mosterdzaad erin en voeg zodra ze beginnen te springen de chilipeper, aardappelblokjes, wortelstukjes, sperziebonen, kurkuma, garam masala en gemberwortel toe.
Bak alles al roerend 1 minuut.
Draai het vuur halfhoog en voeg de afgegoten rijst en het zout toe.
Laat alles al roerend 2 minuten zachtjes bakken.
Voeg het water toe en breng alles aan de kook.
Sluit de pan met de deksel en draai het vuur laag en laat de rijst in 25 minuten gaarkoken.
Bron: aangepast recept
Dat ziet er lekker uit.