Groentegerecht met witlof, wortels en bosuitjes

Met die warme dagen heb ik eigenlijk maar weinig zin om te koken. Maar omdat je toch wat moet eten heb ik een groentegerecht gemaakt met witlof, wortel en bosuitjes.
Omdat het in de keuken behoorlijk warm was leek me het slim om een groenten ovengerecht van te maken. Zo hoef je niet al te lang in de keuken te staan en je hebt een gezonde en overheerlijke maaltijd op de tafel staan.

Wij hebben dit zonder aardappelen of patat gegeten. Ik had er een glutenvrije runderhamburger erbij en mijn man was tevreden met twee gebakken eieren.
De groenten waren goed gekruid. Wij hebben heerlijk gegeten. Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar, zelf mijn man zei het direct. Zo is witlof nog lekkerder.
Dit is een vegetarisch recept, maar als je de kaas weglaat dan is dit recept ook geschikt voor veganisten.

voor 2-4 personen

Ingrediënten:
6 witlofstronken, gehalveerd, schoongemaakt, bitter stuk uitgesneden en de slechte gekneusde bladeren verwijderd
8 wortels, in grote stukken gesneden
6 bosuitjes, grof gesneden
olie
versgemalen zwarte peper
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel gedroogde bonenkruid
1 theelepel gedroogde majoraankruid
zout naar smaak
1-2 handenvol versgeraspte kaas
extra olie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze zoals bij de ingrediënten is beschreven.
Doe wat olie in de ovenschaal.
Leg eerst de gehalveerde witlofstronken met de ronde kant in de ovenschaal.
Strooi de wortelstukje en de bosuitstukjes over de witlof.
Strooi de kruiden eroverheen en giet wat olie over de groenten.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het onafgedekt in de oven voor 25 minuten bakken.
Haal na 25 minuten de ovenschaal uit de oven en strooi de geraspte kaas op de groenten en giet er nog wat olie over.

Serveren:
Verdeel het over de borden en serveer er gekookte aardappelen of patat of gebakken aardappelschijfjes en/of met een stuk vlees waar je zin in hebt.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.