Groentecurry uit Birma

Dit is een overheerlijk, pittig recept boordevol met verse groenten. Het is een vegetarisch recept, maar je kunt natuurlijk dit ook met vlees eten. Je zou dan eerst het vlees kunnen roerbakken.  Zodra het vlees bruin begint te worden schep je het uit de pan op een bord. Dan volg je het recept weer. Je voegt het vlees weer toe als het groentemengsel al 10 minuten heeft gestoofd. In totaal is de stooftijd 20 minuten. In de tussentijd kan je rijst of noedels koken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram bloemkool, in roosjes
150 gram sperziebonen (vers of diepvries)
½ verse paprika, in blokjes gesneden
3 wortels, in plakjes gesneden
2 bosuitjes, in schuine plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
6 kleine aardappelen, geschild en in niet al te dikke plakken gesneden
2 knoflookteentjes, klein gesneden
1 cm verse gember, klein gesneden of fijn geraspt
1 blik van 400 gram tomatenblokjes
1 theelepel chilipoeder
2 eetlepels fijngehakte verse korianderblad
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: wok of hapjespan

Bereiding:
Verhit de olie in de wok.
Voeg de ui, knoflook, geraspte gember en de chilipeper bij de olie en roerbak het tot het gaat geuren.
Voeg de tomatenblokjes met het sap bij de ui en een ½ eetlepel korianderblad toe en breng het aan de kook.
Voeg de aardappelplakjes en de andere groenten erbij en stoof het gerecht met de deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten.
Serveer de groentecurry met rijst of noedels en strooi er nog wat verse korianderblad over.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.