Groente-pompoensoep

We hadden paar weken terug een pompoen gekocht om daar een nieuw recept mee te maken. Na iets van 4 weken in de koelkast liggen, had ik besloten om maar gewoon een soep te maken. Ik had geen zin meer om er iets anders mee te maken.

Het is een groente-pompoensoep geworden, boordevol groenten en kruiden. De soep heeft ons heel erg goed gesmaakt.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten (als ze de kaas weglaten).

voor 6 personen

Ingrediënten:
1 flespompoen, in blokjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 courgette, in stukjes gesneden
2 dunne prei, in ringen gesneden
6-8 champignons, in plakjes gesneden
1 liter heet water
2 groentebouillonblokjes
eventueel geraspte kaas (belegen of extra belegen kaas is lactosevrij)

Kruiden:
1½ theelepel pikante paprikapoeder
1½ theelepel zoete paprikapoeder
1½ theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
1½ eetlepel gedroogde majoraan
1 kneep tomatenketchup
scheutje glutenvrije sojasaus
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: soeppan of braadpan, staafmixer, soepkommen of diepe borden

Bereiding:
Kook het water in de waterkoker en giet het gekookte water in een soep- of braadpan.
Los de bouillonblokjes hier in op.
Snijd alle groente en voeg deze samen met de kruiden bij de bouillon.
Breng de soep aan de kook en zodra het kook zet je het vuur lager, maar het moet zachtjes blijven pruttelen.
Laat de soep zo 50 minuten zachtjes pruttelen.
Na de 50 minuten zijn de groenten soepgaar.
Pak de staafmixer en maal de groenten fijn, zodat je een dikke soep hebt.
Serveer de soep, eventueel met wat geraspte kaas.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

2 thoughts on “Groente-pompoensoep

  1. ik wil graag weten welke bouillonblokjes je kunt gebruiken voor het maken van soepen.
    had gelezen dat bij coeliakie je geen bouillonblokjes kunt gebruiken
    in de keuken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.