Groene tuinsalade is een gezonde salade wat heel snel is gemaakt. Door de dressing is het een frisse en heerlijke salade. Je zou er nog een kleine radicchio (rode witlof) in kunnen doen, alleen is die niet altijd te koop in de supermarkt. De salade is vegetarische en een veganistisch recept en hij is ook geschikt voor mensen met een notenallergie. Hij is uiteraard glutenvrij en lactosevrij. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
voor 4 personen
Ingrediënten salade:
100 gram eikenbladsla
100 gram rucolablaadjes, dikste steeltjes verwijderd
1 groene paprika, ontzaad en in dunne reepjes gesneden
citroenschil, schoongewassen en geraspt
Ingrediënten dressing:
1 flinke eetlepel verse koriander, grof gesneden
1½ eetlepel citroensap
1 theelepel witte basterdsuiker
1 eetlepel olie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: saladeschaal, schaaltje voor de dressing
Bereiding:
Spoel de slablaadjes schoon en verwijder de dikste steeltjes van de rucolablaadjes.
Snijd de paprika in dunne reepjes en rasp de schil van een schoongewassen citroen
Doe alle ingrediënten van de salade in de saladeschaal en hutsel alles goed door elkaar.
Doe alle ingrediënten van de dressing in een klein schaaltje en roer alles goed door elkaar (de suiker moet opgelost zijn).
Schep de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over 4 borden en serveer de salade samen met gebakken aardappelen en eventueel een stukje vlees.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl