Groene koolschotel met kerrie en kokos

Dit is een heerlijk pittig gerecht. Ik heb dit gerecht vegetarisch/veganistisch gemaakt, maar mocht je er vlees bij willen eten dan zou ik kip of kalkoenvlees aanraden. Het is een recept met veel snijwerk, het koken zelf is zo gedaan. Zoals ik al zei, het is een heerlijk pittig gerecht. Wil je het minder pittig hebben, gebruik dan 1 rode chilipeper. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit gerecht.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 groene kool, in reepjes gesneden
½ winterwortel, door de helft en in plakjes gesneden
2 rode uien, grof gesnipperd
10 grote champignons, door de helft en in dunne plakjes gesneden
1-2 rode chilipepers, ontzaad en in reepjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
olie om te roerbakken
rijst voor 4 personen

Kruiden:
1 eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel kurkuma
¼ eetlepel paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
1 blikje kokosmelk van 450 ml

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Verder nog nodig: wok, pan voor de rijst

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Doe wat olie in de hete wok en roerbak hierin de groene koolreepjes, winterwortelplakjes, uien, knoflook en de champignons en roerbak dit ongeveer 10 minuten (zet het vuur iets lager als het gaat aanbranden).
Voeg de chilipeperreepjes erbij en de kruiden en roerbak dit voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat alles voor ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg na 10-15 minuten zachtjes pruttelen de rijst erbij en zet het vuur uit.
Serveer het direct.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.