Groene currypasta wordt vaak in Aziatische recepten gebruikt. Je kan natuurlijk gewoon een potje in de supermarkt kopen, maar het is ook heel erg makkelijk om het zelf te maken. Een voordeel daarvan is dat er geen e-nummers in zit. Je weet precies wat er in zit.
>>>>>>foto volgt nog<<<<<<<<
voor ongeveer 20 eetlepels
Ingrediënten:
100 gram (50-60) kleine verse groene chilipepers
1 theelepel zout
70 gram sjalotjes, gepeld en fijngesneden
60 gram knoflook, gepeld en fijngesneden
3 eetlepels fijngehakte laoswortel (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
4 stengels citroengras, fijngehakt (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
1 eetlepel fijngehakte kafir lime (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
1 theelepel fijngehakte korianderwortel (te koop bij sommige supermarkten en toko’s)
2 eetlepels witte peperkorrels
1 eetlepels korianderzaad, geroosterd
1 eetlepel komijnenzaad, geroosterd
1 eetlepel garnalenpasta
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: vijzel of een keukenmachine, een goed afsluitbare potje
Bereiding:
Doe alles in de keukenmachine en maal het fijn of snijd alles van te voren of doe het in de vijzel en wrijf en maal alles fijn.
Schep het over in een goed afsluitbare potje en bewaar het in de koelkast.
Bron: aangepast recept – Het Glutenvrije Kookhoekje